tirsdag 31. januar 2017

Bruk kameraets innebygde blits for å kontrollere lyset

Om du aktiverer kameraets "sprett-opp" blits eller innebygde blits, kan du komme deg ut av en rekke vanskelige situasjoner. De fleste bruker jo blitsen når det er mørkt, men du bør til de grader bruke denne når det er solskinn. 

Å kontrollere hvor mye lys blitsen gir, er hemmeligheten
som kan hjelpe deg til å bedre bildene dine betraktelig i
vanskelige situasjoner. Bruk alltid blits når du tar portretter
i klart sollys...


Tar du bilder av personer i sterkt solskinn, blir det ofte problemer i forhold til lys og skygge. Dette kan gjøre portrettene virkelig dårlige, og blits er damåten å redde seg ut av denne situasjonen. Men - kameraet kan ta feil, automatikken fungerer ikke alltid som forventet, og da blir det fort problemer.

I noen tilfeller blir bildet undereksponert, og i andre tilfeller kan det hende at personen du tar bilde av blir overeksponert. Særlig om de befinner seg ganske nær kameraet.

KORRIGER HVOR MYE LYS BLITSEN GIR

Det er en kjapp og enkel måte å løse dette problemet på, og det er å justere hvor mye lys blitsen gir. Lærer du deg det, slipper du slike problemer i framtiden. Noen kameraer har en dedikert knapp du kan trykke på for å komme direkte til justeringen, og da er det pluss og minus som gjelder. Andre kameraer som er litt mer strippet for funksjoner kan ha en dobbelt funksjon på den knappen du bruker for å få blitsen til å sprette opp.

Uansett, sjekk kameraets manual og les om hvirdan du kan justere blitsen. Blitskompensasjon er et meget praktisk måte å bedre dine bilder på i vanskelige situasjoner. Normalt kan du redusere lyset fra blitsen med -3 stopp, og øke det med 1 stopp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar